For thè chocolatè cakè
- 190 g plain flour
- 2½ tsp baking powdèr
- 100 g milk chocolatè
- 40 g cocoa powdèr
- 230 g castèr sugar
- 230 g margarinè or buttèr - if you'rè using buttèr it must bè soft at room tèmpèraturè
- 4 largè èggs
- ¼ tsp vanilla èxtract
- 2 tsp milk
For thè chocolatè buttèrcrèam
- 250 g buttèr - soft at room tèmpèraturè
- 250 g icing sugar
- 150 g milk chocolatè
- 40 g cocoa powdèr
- ¼ tsp vanilla èxtract
- A littlè milk
- This rècipè makès a 20cm round cakè. If you would likè to makè a diffèrènt sizè of round, squarè or rèctangular cakè, you can find thè ingrèdiènts you nèèd just abovè thè rècipè.
INSTRUCTIONS
- Prè-hèat your ovèn to 160C/140C fan.
- Linè two 20cm round sandwich tins with grèasèproof papèr or rè-usablè baking tin linèrs (I usè thèsè tins and thèsè linèrs).
- Mèlt your milk chocolatè (100g) - You can èithèr mèlt it in thè microwavè (hèat for 30 sèconds, stir and thèn hèat for a furthèr 30 sèconds. Rèpèat until thè chocolatè has mèltèd), ovèr a bain mariè, or in a saucèpan ovèr a vèry low hèat. Sèt thè chocolatè asidè to cool.
- Put all of thè othèr cakè ingrèdiènts into a largè bowl (190g plain flour, 2½ tsp baking powdèr, 40g cocoa powdèr, 230g castèr sugar, 230g margarinè or buttèr, 4 largè èggs, ¼ tsp vanilla èxtract and 2 tsp milk). Bèat togèthèr (èithèr using an èlèctric mixèr on a low spèèd or by hand) until thè ingrèdiènts arè combinèd. Add thè mèltèd chocolatè and mix in (again at a low spèèd) until combinèd.
- ...
- ...
- ...
Gèt full instructions, visit Original Rècipè @ charlotteslivelykitchen.