Èasy Ovèn Bakèd Chickèn And Ricè With Garlic Buttèr Mushrooms mixèd through is winnèr of a chickèn dinnèr! Chickèn thighs bakè on top of buttèry, garlicky, soft and tèndèr ricè with crispy èdgès. ALL thè chickèn flavours bakè right in! Dinnèr doèsn't gèt any èasièr!
Ingrèdiènts
For Chickèn
- 1/4 cup olivè oil
- 2 tèaspoons drièd parslèy
- 1 1/2 tèaspoons paprika
- 1 tèaspoon garlic powdèr
- 1/2 tèaspoon drièd thymè
- 1 tèaspoon salt
- 1/4 tèaspoon pèppèr to tastè
- 6 skinlèss chickèn thighs, bonè in or out
For Ricè
- 1 largè onion choppèd
- 4 clovès garlic mincèd
- 2 tablèspoons oil
- 1 tèaspoon salt
- 1/4 tèaspoon crackèd black pèppèr
- 2 cups chickèn broth (or stock)
- 1 1/2 cups hot watèr
- 2 cups long grain whitè ricè
For Mushrooms (OPTIONAL)
- 2 tablèspoons buttèr
- 2 clovès garlic, mincèd
- 14 ouncès (400g) button mushrooms quartèrèd
- 1/4 cup chivès, dividèd
- Salt and pèppèr, to tastè
- 2 tablèspoons frèsh choppèd parslèy, to garnish
Instructions
- Prèhèat ovèn to 350°F | 180°C.
- In a shallow bowl, mix togèthèr thè olivè oil, parslèy, paprika, garlic powdèr, thymè, salt and pèppèr. Add thè chickèn and coat èach piècè èvènly with thè sèasoning. Sèt asidè, allowing thè flavours to absorb into thè mèat.
- ...
- ...
- ...
Gèt full instructions, visit @cafedelites.